A+ A A-

Velkomen på bre og fjell!

Jostedalen er ei vestlandsbygd med ein sterk lokal kultur, storslått natur og ikkje minst mektige brear som omkransar dalen og strekkjer seg langt nedover fjellsidene. Mest kjend er Nigardsbreen, den lettast tilgjengelege av brearmane på Jostedalsbreen, som kjem heilt ned på 330 moh. før han må gje tapt for låglandssommaren.

Jostedalen Breførarlag tilbyr varierte turar og kurs som varer frå 1 time til 6 dagar. Dei mest brukte turområda er breane i Jostedalen og fjella i Jotunheimen.

Forholda i Jostedalen gjev framifrå vilkår for å kunne tilby gode brekurs og klatrekurs.

Breførarlaget arrangerer kvart år vårskituren 'Jostedalsbreen på langs' i mai og juni. For turar/kurs om vinteren viser me til selskapet Fimbul Jostedal og Norgesguidene som begge tilbyr ulike typar vinteraktivitetar i Jostedalen og Jotunheimen.

 

 

 

26-09-2015

Velkomen til ein ny sesong!

Jostedalen Breførarlag ynskjer velkomen til ein ny sesong med føringsturar og kurs på bre og fjell. Me byrjar sesongen med skiklassikaren 'Josten på langs' 5-7. mai og 14-16. mai (pinsa)...

Les meir

09-07-2015

Toppturar frå Fondsbu

Sesongens siste føringsturar frå Fondsbu gjekk laurdag 12. september til Falketind og til Uranostind. Det blir meldt om fornøgde turdeltakarar trass i dårleg ver med nedbør, vind og lite sikt. Jostedalen...

Les meir
Sviggum Design