A+ A A-

Velkomen på bre og fjell!

Jostedalen er ei vestlandsbygd med ein sterk lokal kultur, storslått natur og ikkje minst mektige brear som omkransar dalen og strekkjer seg langt nedover fjellsidene. Mest kjend er Nigardsbreen, den lettast tilgjengelege av brearmane på Jostedalsbreen, som kjem heilt ned på 330 moh. før han må gje tapt for låglandssommaren.

Jostedalen Breførarlag tilbyr varierte turar og kurs som varer frå 1 time til 6 dagar. Dei mest brukte turområda er breane i Jostedalen og fjella i Jotunheimen.

Forholda i Jostedalen gjev framifrå vilkår for å kunne tilby gode brekurs og klatrekurs.

Breførarlaget arrangerer kvart år vårskituren 'Jostedalsbreen på langs' i mai og juni. For turar/kurs om vinteren viser me til selskapet Fimbul Jostedal og Norgesguidene som begge tilbyr ulike typar vinteraktivitetar i Jostedalen og Jotunheimen.

 

 

 

30-08-2014

Jotunheimen-Fondsbu haust 2014

Me arrangerer kvar laurdag fram til og med 13.09 føringsturar til Uranostind. For å sikre seg plass bør ein reservere tidleg. NB! Vi kan ikkje føre til Falketind p.g. a. steinsprangfare. 

30-08-2014

Nigardsbreen haust 2014

Etter den 25.08 har me fortsatt dagleg to ulike turar på Nigardsbreen, ein kortare blåistur kl. 11.45 ( til 25.09)  og ein lengre blåistur kl. 12.15 (til 10.09). For familiar...

Sviggum Design