A+ A A-

Velkomen på bre og fjell!

Jostedalen er ei vestlandsbygd med ein sterk lokal kultur, storslått natur og ikkje minst mektige brear som omkransar dalen og strekkjer seg langt nedover fjellsidene. Mest kjend er Nigardsbreen, den lettast tilgjengelege av brearmane på Jostedalsbreen, som kjem heilt ned på 330 moh. før han må gje tapt for låglandssommaren.

Jostedalen Breførarlag tilbyr varierte turar og kurs som varer frå 1 time til 6 dagar. Dei mest brukte turområda er breane i Jostedalen og fjella i Jotunheimen.

Forholda i Jostedalen gjev framifrå vilkår for å kunne tilby gode brekurs og klatrekurs.

Breførarlaget arrangerer kvart år vårskituren 'Jostedalsbreen på langs' i mai og juni. For turar/kurs om vinteren viser me til selskapet Fimbul Jostedal og Norgesguidene som begge tilbyr ulike typar vinteraktivitetar i Jostedalen og Jotunheimen.

 

 

 

20-04-2015

Nigardsbreen 2015

Fredag 15. mai startar sesongen med breføring på Nigardsbreen. Velkomen til ein ny sesong med fine turar på bre og fjell!

Les meir

23-12-2014

Josten på langs

Siste Josten på langs-turen denne sesongen går i pinsa, 23-25. mai. Turen er no fullteikna. Velkomen til nye skiturar på langs av Jostedalsbreen våren 2016!

Les meir

23-10-2014

NF-Vegledarkurs bre (II)

Breførarlaget arrangerer NF-Vegledarkurs bre (II) i Jostedalen i tidsrommet 14-18. juni. Om du har gjennomført metodekurset og vore praktikant på eit brekurs og ynskjer å bli godkjent som NF-Breinstruktør (I)...

Les meir
Sviggum Design